droogens horeca apparatuur Restaurette Schierzicht - Lauwersoog

Restaurette Schierzicht - Lauwersoog

Restaurette Schierzicht is te vinden aan de haven van Lauwersoog. Vanuit hun restaurant ziet u zowel de schepen van de vissersvloot en zomers ook de fraaie schepen in de passantenhaven. Het is een bedrijf wat al vanaf 1979 op Lauwersoog is gevestigd en nog steeds doen zij met plezier elke dag de deur voor u open. Bij Schierzicht bent u aan het juiste adres voor een visgerecht of plate. U kunt kiezen voor diverse menu's welke uitgeserveerd worden op bord, uiteraard is het ook mogelijk uw bestelling mee tenemen in plastic bakjes. Schierzicht is daarnaast gespecialiseerd in de ontvangst en bediening van groepen, partijen en evenementen.

Voor hun keuken was een nieuwe spoelkeuken noodzakelijk. Droogers Horeca Apparatuur werd ingezet hiervoor. Het werk in de vaatwaskeuken is een doorlopend proces. Vaatwassen herhaalt zich voortdurend: gebruikt servies wordt schoongemaakt om weer gebruikt te kunnen worden. Professionele bedrijfsvaatwasmachines en -systemen zijn dan ook een must in iedere vaatwaskeuken. Maar iedere vaatwaskeuken is anders. Logisch, want het vaatwasproces maakt deel uit van de totale keukenlogistiek. Hoe klein of groot een vaatwassysteem ook is, het moet worden afgestemd op de andere processen in de keuken. Pas dan wordt het gewenste resultaat behaald: een brandschone vaat, goede arbeidsomstandigheden en zo laag mogelijke exploitatiekosten.

Bij Schierzicht werd er gekozen voor een nieuwe Rhima voorwasmachine PRM 7 Green en een Rhima doorschuifmachine, namelijk een WD-7 Green. Verder werd de apparatuur voorzien van een Rhima Osmose installatie RO51. De apparatuur werd begin april 2014 bij Schierzicht geplaatst. Hieronder hebben wij de PRM voorwasmachine en WD-7 doorschuifmachine voor u uitgelicht. Meer informatie omtrent de omgekeerde Osmose installatie leest u hier.

De PRM Green voorwasmachines

RHIMA introduceert een derde innovatieve en milieubewuste oplossing voor uw afwaskeuken: de PRM GREEN voorwasmachines. Het afvoerwater van de vaatwasmachine is water van 60°C met daarin nog actief wasmiddel. Tot nu toe ging dit water en wasmiddel verloren. De RHIMA voorspoelmachines PRM GREEN worden aangesloten op het afvoerwater van een RHIMA doorschuifmachine en gebruiken dit water om voor te spoelen.

BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VAN DE MACHINE:
Lage aansluitwaarde: slechts 0,9 kW!
Dubbelwandig en geïsoleerd
Betrouwbaar, duurzaam en hygiënisch
Eenvoudige bediening en betere werkomstandigheden
Water-, wasmiddel- en electrabesparend Korte terugverdientijd
Milieubewust
Automatische kap met autostart (optioneel)


De RHIMA voorwasmachines PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN zijn machines die de functie van een voorspoeldouche overnemen. De machines zijn ontworpen voor intensief en veeleisend gebruik in horeca- en instellingskeukens. Het ontwerp voldoet volledig aan de hoge normen voor hygiëne, intensief gebruik, aangename en moeiteloze werkomstandigheden, reinigen en onderhoud. Door gebruikmaking van het afvoerwater van de doorschuifmachine opereert een PRM GREEN uiterst kostenefficiënt. In een traditionele opstelling maken we gebruik van een aanvoertafel met spoelbak en voorspoeldouche, een doorschuifvaatwasmachine
en een afvoertafel. De vaat wordt met de voorspoeldouche voorgespoeld, waarbij veel water wordt verbruikt. Dit is vers warm water dat direct naar de afvoer gaat. Veldstudies hebben aangetoond
dat het gemiddeld om 4 tot 6 liter per korf gaat. Dat is zonde. Bovendien heeft het water van de voorspoel douche vaak niet de juiste temperatuur en worden met name de holle vaatstukken slecht voorgespoeld.
Dit betekent dat het water van de doorschuifmachine al snel vervuild kan raken en het wasmiddelverbruik toeneemt, waardoor de kosten stijgen en het milieu extra belast wordt. De RHIMA PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN lossen in combinatie met respectievelijk een RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN en WD-7 GREEN deze zorgen op! Handmatig voordouchen met een voorspoeldouche is niet meer nodig en uw vaatwasresultaat is prachtig.

In de RHIMA voorspoelmachine PRM GREEN wordt het afvoerwater van de doorschuifmachine opgevangen en hergebruikt. In de PRM wordt géén wasmiddel gedoseerd. Met het warme water met actief wasmiddel wordt de – niet voorgespoelde – vaat voorgewassen in een programma van 30 seconden: zowel van onder als van boven. Vanuit de PRM GREEN, optioneel verkrijgbaar met automatische kap en autostart, schuift u de korf in de RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN of WD-7 GREEN. Deze machine is nu in kortere tijd in staat een schitterend wasresultaat te realiseren. Volgens de DIN 10512b dient de wascontacttijd 90 seconden te bedragen. De RHIMA PRM GREEN verlengt deze wascontacttijd, waardoor de wastijd van de doorschuifmachine verkort kan worden. Hierdoor neemt de capaciteit van uw installatie toe. Tevens blijft het water van de doorschuifmachine langer schoon, omdat holle serviesstukken als soepkommen ook aan de onderzijde worden voorgewassen. Hierdoor blijft het eindresultaat langer optimaal. Voor licht vervuilde vaat kan de voorwasmachine overgeslagen worden. Dit om flexibiliteit en veelzijdigheid te bevorderen. De PRM GREEN beschikt over diepe, hoogwaardige roestvrijstalen filters. Bovendien zijn de RHIMA PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN eenvoudig te reinigen en uiterst gebruiksvriendelijk. Bij gebruik van een PRM Green in combinatie met een WD GREEN doorschuifmachine is het mogelijk te kiezen voor een High Capacity uitvoering met een 15 kW boiler element.

Natuurlijk vereist een RHIMA PRM-6 GREEN of PRM-7 GREEN een investering. Een terugverdientijd van minder dan twee jaar is echter zeer realistisch. Uw besparingen op water, wasmiddel, electra en arbeidskosten zijn zo hoog, dat uw inverstering in een RHIMA PRM GREEN voorwasmachine zeer rationeel is. LET OP: de RHIMA PRM GREEN is niet mogelijk in combinatie met een warmtewisselaar, omdat beide gebruik maken van het warme afvoerwater.

De RHIMA WD-7 GREEN doorschuifmachine is een volautomatische, gebruiksvriendelijke vaatwasmachine, ontworpen voor intensief en veeleisend gebruik in horeca- en instellingskeukens. Het ontwerp voldoet volledig aan de hoge normen voor hygiëne, intensief gebruik, aangename en moeiteloze werkomstandigheden, reinigen en onderhoud. Door de ruimere binnenafmeting, de grotere doorvoerhoogte en de keuzehendel voor extra waskracht voor potten, pannen, gastronorm bakken en andere keukengereedschappen is de machine breed inzetbaar.

Rhima WD6/7 Green

BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VAN DE MACHINE:
 Extra binnenruimte voor keukenmaterialen (doorvoerhoogte 500 mm, binnenmaat 610mm)
 Geschikt voor kratten 600x400mm
 Electronische besturing
 Dubbelwandig en geïsoleerd
 Betrouwbaar, duurzaam en hygiënisch
 Eenvoudige bediening en optimale ergonomie
 Keuzemogelijkheid standaard waskracht of extra waskracht
 Automatische kap met “Autostart” (optioneel)
 Energieterugwinnende wasemcondensunit (optioneel)
 Leverbaar met externe waterontharder en/of afvoerpomp (optioneel)
 Warmteterugwinning via warmtewisselaar op het afvoerwater (optioneel)
 WEB Tool (optioneel)


Meer weten?

Wilt u meer weten over Droogers Horeca Apparatuur en de mogelijkheden van professionele horeca-apparatuur in uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over! Neem gerust contact met ons op.

Over Droogers

Droogers Horeca Apparatuur
Zoom 5
9231 DX Surhuisterveen

T: 0512 - 36 19 62
E: info@droogershoreca.nl


KvK: 01054136
BTW: NL800619225B01

Wilt u op de hoogte blijven ? Schrijf u dan nu in.

Naam:* Uw e-mailadres*: