• Haal méér uit je keuken!

Als eigenaar van een eetgelegenheid, tankstation met restauratie of zorgkeuken, begrijp je het belang van betrouwbare koeling voor een soepele keukenwerking. Het onderhoud van je professionele koelkast is daarom van groot belang om onverwachte uitval op drukke momenten te voorkomen. Bovendien zijn er specifieke eisen en voorwaarden voor professionele koeling, omdat de versheid en kwaliteit van de producten gegarandeerd moeten worden.

Waarom is goed onderhoud essentieel?

 • Minder energieverbruik: Een goed onderhouden koeling werkt efficiënt en verbruikt minder energie.
 • Minder reparaties: Door regelmatig onderhoud voorkom je onverwachte problemen en verminder je de kans op dure reparaties.
 • Langere levensduur: Correct onderhoud zorgt ervoor dat je koelapparatuur langer meegaat, wat op de lange termijn kosten bespaart.
 • Verhoogde efficiëntie: Goed onderhouden koelinstallaties werken efficiënt, waardoor je energiekosten en impact op het milieu verlaagt.
 • Betere kwaliteit voedingsmiddelen: Een goed functionerende koelkast houdt voedingsmiddelen op de juiste temperatuur, waardoor ze langer vers en smakelijk blijven.
 • Verbeterde voedselveiligheid: Regelmatig onderhoud zorgt voor betrouwbare temperatuurregeling, wat essentieel is voor voedselveiligheid.
 • Vermindering van voedselverspilling: Goede koeling voorkomt bederf en het weggooien van producten, waardoor je voedselverspilling tegengaat.

Kortom, goed onderhoud van je koeling heeft voordelen zoals energiebesparing, voedselveiligheid en het voorkomen van onnodige kosten. Zorg ervoor dat je koeling altijd optimaal functioneert en de waardevolle inhoud ervan beschermd blijft.

Onderhoudstips voor commerciële koelkasten

Commerciële koelkasten zijn van cruciaal belang voor horeca- en retailbedrijven. Het is essentieel dat ze zo lang mogelijk meegaan. Voor uitgebreid onderhoud kun je een onderhoudscontract afsluiten voor langdurige en betrouwbare service. Daarnaast kun je zelf klein onderhoud uitvoeren met behulp van de volgende tips:

 1. Reinig regelmatig de achterkant van de koelkast en het condensrooster. Een verstoft condensrooster kan de warmteafvoer belemmeren en het energieverbruik verhogen.
 2. Controleer de deurrubbers op scheurtjes en zorg ervoor dat ze goed sluiten. Uitgedroogde deurrubbers kunnen koude lucht laten ontsnappen. Vervang ze indien nodig.
 3. Plaats de koelkast op een goed geventileerde en koele locatie, ver weg van warmtebronnen. Oververhitting kan de compressor beschadigen.
 4. Zorg voor voldoende ruimte rondom de koelkast voor een goede ventilatie. Vermijd het plaatsen van dozen of kratten op of rondom de koelkast.
 5. Maak dagelijks de koeling schoon en verwijder voedselresten. Verwijder ook ijsvorming zodra het ontstaat. Dit zorgt voor een efficiënte werking en voorkomt bacteriegroei.

Conclusie, door regelmatig zelf onderhoud uit te voeren en periodiek professioneel onderhoud in te plannen, verleng je de levensduur van je professionele koelkast en zorg je ervoor dat deze betrouwbaar blijft functioneren.

 


Met een servicescontract houden wij uw horeca keuken het hele jaar door in topconditie en bent u verzekerd van betere prestaties, efficiënter energieverbruik en voorkomt u de meeste storingen.

Elke klant krijgt een contract op maat. Er wordt een inschatting gemaakt en aan de hand hiervan krijgt u een advies wat de beste service is voor uw keuken.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0512-36 19 62 of stuur een mailtje naar service@droogershoreca.nl

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen