• Haal méér uit je keuken!

Top 5 Tips om Breukschade in de Afwaskeuken te Voorkomen

Economische Schade door Breukschade

Breukschade heeft niet alleen invloed op het glaswerk en servies zelf, maar ook op de kostbare tijd die uw personeel moet besteden aan het opruimen van scherven. Hierdoor gaat kostbare tijd verloren die anders aan uw gasten besteed had kunnen worden.

Verminder het Aantal Handelingen

Minimaliseer Risico door Minder Handelingen

Om de kans op breukschade te beperken, is het van belang het aantal handelingen te verminderen. Tel de handelingen van uw bedienings- en afwaspersoneel bij het opruimen, afwassen en opbergen van vuile vaat. Elke keer dat een personeelslid een serviesstuk of glas aanraakt, ontstaat er een risico op breukschade. Door het aantal handelingen te beperken, verkleint u dit risico aanzienlijk. Een praktische benadering is het gebruik van vaatkorven bij het debrasseren en het pas uit de vaatwaskorf halen van schoon servies op het moment dat het daadwerkelijk nodig is.

Optimaliseer Afzetruimte

Creëer Voldoende Afzetruimte voor Minder Risico

Vaak wordt de spoelkeuken vergeten bij het ontwerpen van een horecaonderneming. Dit resulteert vaak in te weinig ruimte voor servies en glazen, wat het risico op breukschade vergroot. Voldoende afzetruimte is essentieel om schade te minimaliseren. Vermijd ook het gebruik van de schaarse ruimte voor opslag van keukenmaterialen. Zorg voor een ruimtelijke indeling, doordachte logistiek en optimale routing om breukschade te voorkomen.

Elimineer Poleren!

Zeg Vaarwel tegen Handmatig Polijsten

Het handmatig polijsten van glazen is niet alleen tijdrovend, maar ook gevaarlijk en verhoogt het risico op breukschade. Een glas kan per ongeluk breken tijdens het polijsten. Kies voor een professionele glazenspoelmachine, mogelijk in combinatie met omgekeerd osmosewater, om handmatig polijsten overbodig te maken. Dit bespaart niet alleen op kosten door breukschade, maar ook op arbeidskosten.

Kies de Juiste Vaatwaskorf

Kies Slim voor Minder Glasbreuk

Het selecteren van de juiste vaatwaskorf is cruciaal om glasbreuk te voorkomen. Bij locaties met beperkte ruimte kan een glazenspoelmachine met een draadstalen afwaskorf flexibiliteit bieden. Echter, zonder controle kunnen glazen tegen elkaar aan schuren en schade veroorzaken. Dit is te vermijden door gebruik te maken van kunststof vaatwaskorven met geschikte vakverdelingen. Zorg ervoor dat de hoogte van glazen en korven goed op elkaar zijn afgestemd voor optimale bescherming.

Maak Gebruik van Bordenhouders

Bescherm Uw Servies met Bordenhouders

Het gebruik van bordenhouders en speciale bordenwagens is effectief om te voorkomen dat borden elkaar raken en stukjes van de randen afbreken. Bordenhouders met een hoogte van 30 centimeter voorkomen dat stapels borden onbeheersbaar worden. In combinatie met een bordenwagen waarop de houders schuin achteroverliggen, wordt het risico op schade aanzienlijk verminderd.

Overweging van Duurzame Materialen

Bij het kiezen van servies is het ook zinvol om duurzame materialen te overwegen, zoals melamine of bamboe, als alternatief voor traditioneel porselein. Let echter op recent onderzoek dat aantoont dat deze materialen mogelijk schadelijke stoffen kunnen afgeven en dus potentieel risicovol kunnen zijn voor de gezondheid.

 

Droogers heeft meer dan 40 jaar kennis en kwaliteit in huis om uw spoelkeuken optimaal in te richten. Wilt u advies over uw specifieke situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0512 36 19 62. Daarnaast kunt u ons online bereiken via het contactormulier of WhatsApp.

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen