• Haal méér uit je keuken!

Animo – hoogwaardige koffiezetsystemen en -machines

Droogers levert ook koffiezetsystemen en -machines van het merk Animo.

Want goede koffie is een kwestie van een goede machine. En een goede machine is een kwestie van ervaring, kennis en toewijding.

Animo maakt hoogwaardige koffiezetsystemen en -machines voor mensen die goede koffie willen schenken. Gebruiksvriendelijke apparaten met veel keuzemogelijkheden die makkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan. Machines die keer op keer lekkere koffie zetten. Maar ook thee, chocolademelk of soep. Dit doen ze al 70 jaar. Voor binnen- en buitenland.

Je zou kunnen stellen dat ze een iconische waarde hebben: de Animo koffiemachines in de plaatselijke sport- of bedrijfskantine.
Onverwoestbaar en decennialang dienstdoende bezorgen ze publiek, leden en medewerkers jaren na aankoop nog altijd een lekkere, warme kop zwart goud.

LANGE LEVENSLOOP

Animo heeft als streven machines te maken die lang meegaan. Kenmerkend is de kwaliteit van het materiaal:
hoogwaardig en duurzaam. Duurzaam betekent in het geval van een Animo machine dat:

 • we enkel en alleen A-componenten gebruiken. A-componenten zijn betrouwbaar en gaan lang mee.
 • de basis van de machine uit roestvast staal bestaat, een materiaal dat 100% recyclebaar is.
 • onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn, vanwege het modulaire design van de machines.
 • onderdelen lang na aankoop leverbaar zijn.

Het bewerken van roestvast staal is een vakbekwaamheid die de machinebouwers van Animo als geen ander beheersen. Dat maakt de basis van onze koffiemachines onverwoestbaar.

BETROUWBARE SOFTWARE

We vinden het belangrijk dat de software van onze machines piekfijn in orde is. Goede software betekent weinig storingen en dát zorgt er dan weer voor dat servicemonteurs minder reiskilometers hoeven te maken.
Moet er toch iets gerepareerd worden? Dan kunnen servicemonteurs de koffieautomaten op afstand uitlezen, zodat ze op voorhand weten wat er aan de hand is. Bij de reparatie nemen ze direct de juiste onderdelen mee; dat bespaart weer een extra ritje!

ENERGIEZUINIG

De levensloop van Animo koffieautomaten is lang én intensief. Daarom beperken we het energieverbruik zoveel mogelijk, door middel van:

 • de extra geïsoleerde boiler, die het temperatuurverlies en daarmee het stroomverbruik tot wel 50% minimaliseert.
 • een intelligente Energy Save Mode. Zorgt ervoor dat er een minimum aan stroom wordt verbruikt, ook in standby stand.
 • LED-verlichting. Deze vorm van verlichting heeft een lange levensduur.

REPAREREN IN PLAATS VAN VERNIEUWEN

De machines van Animo zijn modulair opgebouwd, waardoor onderdelen eenvoudig vervangen kunnen worden. Zelfs als uw Animo machine u al veertig jaar lang trouw voorziet van koffie, vinden gecertificeerde Animo servicemonteurs bijna altijd wel een manier om het mankement te verhelpen – óók als bepaalde onderdelen niet meer leverbaar zijn. Dát is pas duurzaam

Een gepaste koffieoplossing voor elke branche!

Bent u op zoek naar een koffiemachine voor zakelijk gebruik? Animo is een Nederlands fabrikant van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke koffiemachines voor elke werkplek. Koffiemachines met veel keuzemogelijkheden die makkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan.

Zij  kunnen indien gewenst een totaalconcept aanbieden, van ingrediënten en service, tot het kopen, huren of leasen van onze koffiemachines. Weet u nog niet welke koffiemachine u wilt gaan gebruiken? Wij adviseren u graag.

In het kort:

 • Een koffieoplossing voor elke werkplek
 • Zij maken verse bonen, fresh brew, filter en instant machines
 • Machine, ingrediënten en service
 • Met of zonder betaalmodule
 • Koop, lease en huur mogelijkheden
 • Made in NL

Koffiemachines voor kantoor en bedrijf

Een goede koffiemachine op kantoor is ontzettend belangrijk. Voor de twee talenten van de veelbelovende start-up tot de duizenden medewerkers van de gevestigde multinational — koffie geeft ons allemaal nieuwe energie.

Bij Animo vinden we dat iedereen tijdens het werk van goede koffie moet kunnen genieten: schoonmakers, receptionisten, managers, directeuren, de vroege vogels en degenen die tot in de kleine uurtjes door moeten.

Daarom maken we koffiemachines voor de keuken, ontvangstruimte, vergaderzaal, pantry en kantine van elk kantoor en elke werkplek.

Weet je nog niet welke koffiemachine het beste past bij jouw kantoor of bedrijf? Lees dan onze tipsheet met tips & trics.

Koffiemachines voor huisartsenpraktijk tot ziekenhuis

Bij Animo vinden we dat iedereen in de zorg van goede koffie moet kunnen genieten. Juist omdat je altijd voor anderen klaarstaat. Overdag en tijdens je nachtdienst: koffie geeft je nieuwe energie.

Waar verzorgers, verplegers en artsen tussendoor een snelle espresso nemen, is er voor cliënten en bezoekers vaak veel capaciteit nodig. Zodat iedereen in het ziekenhuis of verzorgingstehuis tegelijkertijd voorzien kan worden van koffie en thee. Vol van smaak en op de juiste temperatuur.

Hoe groot of klein je zorginstelling ook is, Animo heeft altijd een geschikte oplossing voor koffie èn thee.

Van clubhuis tot stadion — voor iedereen de perfecte koffiemachine

Wie veel beweegt, verbruikt veel energie. Dat geldt voor sporters, maar ook voor de trainers aan de kant, de toeschouwers langs de zijlijn en voor hen die gewoon een dagje op pad zijn met vrienden of kinderen.

Een goede kop koffie, geeft je extra energie. Daarom maken we bij Animo koffiezetapparaten en koffiemachines voor al die plekken waar veel bewogen wordt.

Voor de kantine van de sportclub, voor de tribunes van de vereniging of voor het terras aan het water; Animo heeft voor allemaal de passende oplossing voor het schenken van koffie en thee – in kleine en grote hoeveelheden.

Er is zelfs de mogelijkheid om de koffiemachine te personaliseren in je eigen huisstijl!

Uitstekende koffiemachines voor de horeca

In de horeca staat gastvrijheid voorop. En bij Animo weten we dat goede koffie daarbij hoort.

Veel koffie en thee in één keer tijdens het ontbijtbuffet in je hotel, een cappuccino na het diner in je restaurant of een snelle espresso in je café — de koffie voor je gasten moet altijd juist van smaak en perfect op temperatuur zijn.

Daarom maken wij koffiezetapparaten en koffiemachines die ervoor zorgen dat jij je gasten de beste koffie kunt serveren.

Een Animo koffiemachine leasen? Dat kan.

Bent u opzoek naar een koffiemachine voor op het werk? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze aan te schaffen. U kunt een koffiemachine kopen, maar voor sommige bedrijven is het aantrekkelijker om een koffiemachine te leasen.

Er zijn verschillende leaseconstructies. De meest voorkomende zijn operational- en financial lease. Het grootste verschil is dat bij operational lease de leasemaatschappij eigenaar is van de koffiemachine en bij financial lease u zelf economisch eigenaar wordt van de koffiemachine waarbij deze op uw eigen balans staat.

 • Geen investeringskosten voor aanschaf koffiemachines
 • Betaal een vast bedrag per maand
 • Vaak inclusief onderhoud en reparaties (operational lease)
 • Proefplaatsing mogelijk

OPERATIONAL VS. FINANCIAL LEASE

Het belangrijkste verschil is dat u bij operational lease geen eigenaar bent van de koffiemachine en bij financial lease wel.

Omdat u bij operational lease geen eigenaar bent van de koffiemachine heeft u geen recht op investeringsaftrek. Daarnaast staat de koffiemachine ook niet op de balans. Bij financial lease bent u wel eigenaar van de koffiemachine en kunt u de BTW aftrekken. U heeft recht op investeringsaftrek en de koffiemachine staat ook op uw balans.

Financial lease is eigenlijk een vorm van huurkoop. U koopt eigenlijk de koffiemachine en een leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Gedurende de periode wordt de koffiemachine in gelijke termijnen afgelost. De leasemaatschappij is tijdens de duur van het contract juridisch eigenaar en de gebruiker economisch eigenaar. Aan het einde van de looptijd, wanneer alle termijnen zijn voldaan, wordt de gebruiker volledig eigenaar van de koffiemachine.

Bij operational lease zijn er na de leaseperiode twee opties:

+ De koffiemachine gaat terug naar de leasemaatschappij of Animo dealer

+ U wordt zelf eigenaar van de koffiemachine door de koffiemachine over te nemen voor een bepaald bedrag

 

3 modellen koffiemachines


OptiMe – JUST MY TYPE

Een machine met eindeloze mogelijkheden

Matching your taste.

Perfecte koffie begint met een perfecte machine. En wanneer de machine ook nog precies jouw stijl heeft, is er echt sprake van een smaaksensatie. Het kan, met onze nieuwste koffiemachine: Animo OptiMe®.

Een sterke espresso, een heerlijke lungo, of een cappuccino met echt verse melk? De OptiMe is ontwikkeld om smaak en uiterlijk samen te brengen: versgemalen koffie, in een persoonlijk design.

 • Echte, versgemalen koffie
 • Compact 360° design (Red Dot Award 2019 winnaar)
 • Add-on: module voor verse melk*
 • Uit te breiden met passende koelkast en / of koppenwarmer
 • Kies voor een of twee bonencanisters/koffiemolens
 • Gebruiksvriendelijk en ontworpen voor minimaal onderhoud
 • Intelligente Energy Save Mode
 • Duurzaam en betrouwbaar, bij intensief gebruik
 • Koffiemolen met keramische maalschijven
 • OptiLight LED verlichting (elke kleur)
 • 7″ Touchscreen Display
 • Energiezuinig, A+ label.
 • TÜV RHEINLAND gekeurd volgens CB normering

* De OptiMe is geschikt voor koemelkalternatieven zoals bijv. sojamelk en havermelk.

 

OptiBean Touch – A TASTEFUL TOUCH

Echte koffie is echt genieten. Daar moet je even tijd voor nemen. Hoe druk het ook is en waar je ook bent. Pure koffie, versgemalen en op de juiste temperatuur. Je hoeft er niet voor naar een Italiaans terras. Het kan eigenlijk overal. Want met de OptiBean van Animo maak je in no time echte espresso en vele varianten. Daarmee wordt elk moment jouw perfecte koffiemoment. De OptiBean met touchscreen heeft een intuïtieve user interface en een onderscheidend design. Een koffiemachine met smaak. Eenvoudig in gebruik en zeer onderhoudsvriendelijk.

Geniet binnen enkele seconden van jouw favoriete espresso-variant. Zo eenvoudig kan het zijn.

 

 • Intuïtieve bediening via het heldere user interface
 • 24 eenvoudig instelbare dranken
 • Eenvoudige sterkteregeling
 • Eigen logo, afbeelding, video of advertentie als screensaver
 • OptiLight LED verlichting naar voorkeur in te stellen
 • Best New Product 2017 (Vending Industry Awards UK)!
 • Winnaar iF Design Award 2018!

GEMAKKELIJKGENIETEN

De OptiBean Touch is in alle opzichten gebruiksvriendelijk. Hij is gemakkelijk te plaatsen, vraagt weinig onderhoud en de bediening is eenvoudig, zodat iedereen zijn eigen perfecte koffie kan maken. Het duurzame binnenwerk bestaat grotendeels uit roestvrij staal en garandeert jarenlang gebruik zonder problemen. Met het energielabel A+ is de OptiBean Touch zuinig met energie.

Instant Koffiemachines – ANIMO OPTIVEND

DESIGN VOORIEDERE OMGEVING

Met zijn strakke vormgeving past de OptiVend in elk interieur en iedere situatie. De OptiVend wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld:

 • Bedrijf- en sportkantines
 • Zorginstellingen
 • Scholen
 • Hotels en theaters
 • Attractieparken
 • …en meer!

MAKKELIJK, SNELEN ALTIJD KLAAR

De OptiVend is in alle opzichten gebruiksvriendelijk. Hij is gemakkelijk te plaatsen, onderhouden en bedienen. De techniek en constructie zorgen voor jarenlang probleemloos
gebruik. De OptiVend is er klaar voor. Op elk moment.

 • De OptiVend kan in korte tijd veel koffie zetten
 • De Energy Save Mode zorgt voor minimaal energieverbruik tijdens standby
 • Betrouwbare techniek en duurzame constructie

Meer weten over Animo koffiemachines?

Wilt u meer weten over Droogers en de mogelijkheden van professionele horeca-apparatuur in uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over! Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen