• Haal méér uit je keuken!

Koel- & Vriestechniek

Voor de continuïteit van uw bedrijf is de kwaliteit van de apparatuur waarmee u werkt erg belangrijk. Voor koel- & vriestechniek geldt dat zeker. Verse, gekoelde etenswaren en ingrediënten vormen immers de basis van een succesvolle maaltijd. De manier waarop u in uw keuken te werk gaat, is doorslaggevend voor de keuze van de juiste koel- of vriesinstallatie. Dat bepaalt namelijk de soort, afmeting en uitvoering van de installatie.

Innovatief en functioneel

Onze koelcellen, vriescellen, koel- en vrieskasten, koel- en vrieswerkbanken, koelvitrines en saladières zijn van hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren voornamelijk koeltechniek van A-merken. Merken in innovatieve en functionele koelapparatuur. De apparatuur is eenvoudig te bedienen en beschikt over een nauwkeurige temperatuurregeling. Zo weet u zeker dat uw producten altijd vers en gekoeld blijven. Het gebruik van RVS zorgt voor een moderne uitstraling én gemak bij het schoonmaken.

Koel- en vriescellen

De manier waarop u in uw keuken te werk gaat, is doorslaggevend voor de keuze van de juiste koelinstallatie of vriesinstallatie. Wij leveren van A-merken alle soorten, maten en uitvoeringen van koelcellen. Al jaren hebben we ervaring in geconditioneerde ruimtes: van cleanrooms en modulaire koelcellen en vriescellen tot geïsoleerde sandwichpanelen. Een koelcel is tegenwoordig bijna altijd maatwerk. Bij het ontwerpen zijn er talloze opties om te komen tot de door u gewenste oplossing. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde leveranciers en kwalitatief hoogwaardige materialen. De koel- of vriesinstallatie monteren wij zelf, daarmee borgen wij onze hoge kwaliteit.

Wij bouwen de complete koelcel of vriescel, inclusief de deuren en wanden, conform de laatste kwaliteitseisen en richtlijnen. Hierbij kijken wij vanaf begin tot het eind samen met u hoe we het optimale resultaat kunnen bereiken. Het is vanzelfsprekend dat de cel aan de hoogste kwaliteitseisen moet voldoen. Wij zijn op de hoogte van deze eisen. Ook veiligheid, energieverbruik en bedieningsgemak vinden wij erg belangrijk. Wij weten als geen ander bij welk klimaat de kwaliteit van uw producten het beste gewaarborgd blijft.

Temperatuur controle

Wij kunnen uw koel- of vriescel voorzien van temperatuur controle. Hiermee kunt u de temperatuur van u koel- of vriescel altijd bekijken in de cloud op uw computer of telefoon. Mocht de temperatuur te veel afwijken, dan krijgt u hiervan een alarmmelding.

Deuren

Onze koel- en vriescellen zijn leverbaar met verschillende typen deuren. Zo kunt u onder andere kiezen voor een volautomatische overheaddeur of juist voor handige schuifdeuren. Afhankelijk van uw wensen bekijken we wat voor u de beste oplossing is.

Demontabel

Onze koel- en vriescellen zijn demontabel. Daarom is het mogelijk de koel- of vriescel in de toekomst te verplaatsen, mocht u dat willen.

ZO KIEST U DE JUISTE HORECA KOELING

Voor elke horeca is een geschikte koeling waar je 24/7 op kunt rekenen.  Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten:

Geforceerde of statische koeling

Een geforceerde koeling blaast de koude lucht door de hele koelkast. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur overal in de koeling gelijk is en de temperatuur sneller weer op pijl is. Dit is ideaal voor drukke, hectische keukens waar de horeca koelkast vaak wordt geopend. Een statische koeling wordt gekoeld door middel van een koelwand. Onderin de koeling is het hierdoor kouder dan bovenin. Het grote voordeel van een statische koeling is dat voedingswaren minder snel uitdrogen.

Omgevingstemperatuur

De temperatuur van de omgeving waarin de koeling zich bevindt, is van invloed op de koelprestaties. Hoe warmer de ruimte, hoe harder de horeca koelkast zijn best moet doen. Een klimaatklasse geeft aan tot welke omgevingstemperatuur een koeling optimaal functioneert. In Nederland en België geldt klimaatklasse 5.

Dat betekent dat koelapparatuur optimaal blijft functioneren tot een maximale omgevingstemperatuur van 43 °C. Plaats een horeca koeling nooit naast een warme bron, zoals een hete grill, fornuis of friteuse.

Energieverbruik

Kies bij voorkeur een energiezuinige horeca koelkast. Koel- en vriesapparatuur is samen goed voor zo’n 25% van het energieverbruik in professionele keuken. Een energiezuinige koeling helpt om te besparen op de energiekosten. Bovendien profiteert u dankzij de Energie Investerings Aftrek (EIA) van fiscaal voordeel. Dit maakt investeren in een energiezuinige horeca koeling extra interessant

Energiebesparende tips voor koel- & vrieskasten

Koelingen en vriezers zijn samen goed voor ongeveer een kwart van het totale energieverbruik in horeca keukens. Het zijn de grootverbruikers als het om stroom gaat, omdat ze 24 uur per dag aan staan. Het is daarom goed om te kijken of er nog energie bespaart kan worden. Lees hier meer over op onze website Ga aan de slag met deze energiebesparende tips.

 1. Lage omgevingstemperatuur
 2. Goede ventilatie
 3. Deurrubbers controleren
 4. Zet de koeling niet té koud
 5. Reinig de condensor regelmatig
 6. Beperk deuropeningen
 7. Zet geen warme producten in de vriezer of koeling
 8. Led verlichting in koelingen
 9. Koeling met lades i.p.v. deuren
 10. Kies voor een automatisch ontdooisysteem
 11. Schakel koelvitrines aan het einde van de dag uit
 12. Kies voor energiezuinige koel- en vriesapparatuur
 13. Zorg voor preventief onderhoud

Service en onderhoud

Ook installatie en onderhoud van uw koelapparatuur verzorgen wij voor u. Onze servicemonteurs zijn allen STEK gecertificeerd en snel ter plaatse om uw storing te verhelpen. Droogers Koel- & keukeninnovatie is totaalleverancier voor uw keukentechniek, airconditioning en de koeltechniek in Friesland, Groningen en Drenthe. Oftewel alles onder 1 dak.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Droogers Koel- & Keukeninnovatie en de mogelijkheden van professionele horeca-apparatuur in uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over! Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen