• Haal méér uit je keuken!

Leventi Professioneel keukenapparatuur

Droogers levert ook horeca keuken apparatuur van het merk Leventi.

Koks in hotels, restaurants en eetcafés kiezen al jaren voor Leventi ovens. Leventi ovens worden op diverse wijzen gebruikt bij de voedselbereiding en -uitgifte. Ze dragen bij aan de flexibiliteit en efficiëntie in de professionele keuken, of het nu gaat om de bereiding voor 1 of voor 1000 gasten. Ook lunchrooms, broodjeszaken en croissanterieën profiteren van de veelzijdigheid en kwaliteit van Leventi ovens, voor zowel de bereiding van hun brood- als andere specialiteiten.

 

Leventi ovens

De Leventi Bakermat is een exponent van een door Levens bedacht marketingconcept om (klein)brood en aanverwante producten in het zicht van de klant af te bakken. De Leventi Combimat komt voort uit het idee om op slechts één vierkante meter, door het gecombineerde gebruik van hete lucht en drukloze stoom, nagenoeg alle kooktechnieken toe te kunnen passen. Beide ovens zijn al meer dan drie decennia de stevige pilaren onder het bedrijf Levens en toonaangevend in de voedselbereidingsmarkten.

Leventi catering

Bedrijfsrestaurants, onderwijs, instituties, transport en zorg zijn allemaal gebieden waarin Leventi ovens in kook- en serveersystemen worden ingepast en waarin ze een betrouwbaar en kostenbesparend middel zijn voor de bereiding van grote hoeveelheden voedsel. Recreatie en ontspanning zijn andere gebieden binnen de facilitaire horeca, waar op verschillende manieren gebruik gemaakt wordt van de onbeperkte mogelijkheden van de Leventi ovens, van voedselvoorbereiding tot en met voedseluitgifte.

Leventi Food to Go

Kiosken, benzinestations, sandwichformules en supermarkten zijn diverse voorbeelden van plaatsen waar Leventi ovens bijdragen aan de productiviteit en snelheid van handelen. Zowel bake-off als deli- en convenience-producten, waaronder snacks, pizza’s en spareribs, zijn allemaal snel en kwalitatief goed te bereiden in een Leventi oven. De ovens dragen in het food to go segment bij aan de versbeleving en de ‘look & feel’ van een concept, zeker als de bereiding plaatsvindt daar waar de klant dit kan zien en beleven.

Leventi retail

Voor bakkerijen, slagerijen en groentespeciaalzaken zijn de Leventi ovens uitermate geschikt om onder het oog van de klant vers-bereiding uit te stralen.

Ook supermarkten die voorzien zijn van versafdelingen profi teren van de veelzijdigheid en duurzaamheid van Leventi ovens. Bake-off, het braden van vlees en het koken van groenten zijn voorbeelden van de diversiteit van Leventi ovens en de toegevoegde waarde die een Leventi oven kan hebben voor de meest uiteenlopende winkelconcepten.

Leventi you

Ontwikkeld door een bakker voor een bakker

Bijna 50 jaar geleden ontwierp Jac Levens de eerste Leventi bake-off oven; ontwikkeld door een bakker voor een bakker! Anno 2020 is bake-off nog steeds het belangrijkste deel van de dagelijkse bedrijfsvoering bij Levens Middleby en staat de bakker nog altijd centraal.

Leventi ovens garanderen van oudsher keer op keer het perfecte bakresultaat, een mooie goudbruine kleuring, een lekkere knapperige korst, een tevreden klant, de beste kwaliteit en techniek… Kortom alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn.

Met de lancering van de Leventi you bake-off oven gaan we nog een stapje verder. De Leventi you bake-off oven is uitgerust met o.a. BakeTablet® en MasterMind+® technologie, de beste combinatie in kwaliteit en gebruiksgemak.

 

 • Bake-off oven
 • Perfect bakresultaat
 • Heteluchtfunctie
 • Koken en stomen

Leventi bakermat: het fenomeen bake-off

Bakkerswinkels, supermarkten, benzinestations, lunchrooms, croissanterieën, eetcafés, broodjeszaken en bedrijfsrestaurants, allemaal voorbeelden waar bake-off zijn toepassing heeft gevonden. Sinds de introductie van de eerste bake-off oven, enkele decennia geleden, is deze een onmisbaar bereiding- en marketinginstrument geworden voor de hedendaagse winkeliers, horeca-uitbaters en cateraars. De diverse concepten van bake-off met een Leventi oven dragen bij aan een succesvolle bedrijfsvoering, resulteren in additionele omzet en dragen bij aan het algehele vers-imago. Op een plaats van slechts 1m² kan een compleet vers product aan de consument worden aangeboden. De technologie maakt het mogelijk om te allen tijde een assortiment aan te bieden dat aansluit op de wensen van de consument. Daarnaast komen er steeds meer bake-off producten op de markt die bij uitstek geschikt zijn voor afbakken in het zicht van de klant en op het moment dat er vraag is.

Welke voordelen levert bake-off met een Leventi Bakermat u?

 • Snel inspelen op een veranderende vraag en trends
 • Flexibel handelen in geval van een fluctuerende vraag; de gehele dag verse producten
 • Versbeleving; entertainment en actie in de winkel
 • Geur van vers gebakken brood stimuleert verkoop, ook die van andere producten
 • Minder afval, door voorraad in vriezers en koelingen
 • Bredere en efficiëntere inzetbaarheid personeel
 • Continue en stabiele kwaliteit, dag in dag uit en evt. op diverse locaties, mede dankzij vaste bakprogramma’s

Leventi Convector

Convectie-oven: snel, efficiënt en effectief

Braden, stoven/smoren, bakken en verwarmen – een Leventi Convector oven is een krachtige toevoeging voor iedere commerciële keuken. Ideaal voor gebraad, ovenschotels, taarten en gebak, deze oven produceert sublieme gelijkmatige resultaten, zelfs wanneer deze volledig gevuld is. Dankzij zijn twee snelheden ventilatie en geoptimaliseerde luchtkeersysteem.

Braden en koken

De Leventi Convector is een uitstekende keuze voor het braden, stoven en verwarmen van allerlei gerechten. Tevens heeft deze oven een grote keuze aan bereidingswijzen, vooral als je op zoek bent naar gelijkmatige resultaten keer op keer.

De laagste stand van de ventilatie is perfect voor het vermalsen van vlees op het eind van het kookprogramma. Het kan er ook voor zorgen dat in de eerste fases van het koken vochtige mengsels niet in de ovenkamer geblazen worden – ideaal dus voor flans, taarten en quiches.

De vochtigheidsinstelling op de Touch modellen is ideaal voor gevogelte en vis wanneer deze in het begin van het bakproces gebruikt wordt, in combinatie met de laagste ventilatie stand om de sappigheid te behouden.

 

Bakken

Consistentie is het belangrijkste wanneer het op bakken aankomt, en zelfs wanneer je start vanaf nul of met voorgebakken of bevroren deegwaren, de Convector zorgt telkens voor uniforme resultaten, zelfs wanneer deze helemaal vol ligt.

De Touch modellen zijn voorzien met 5 verschillende vochtinjectieniveau’s om vocht toe te voegen in de ovenkamer. Wanneer deze gebruikt worden aan het begin van het bakproces, zorgt dat ervoor dat bijvoorbeeld het deeg kan groeien zonder dat het breekt of scheurt. Vocht zorgt er ook voor dat de suikers in de bloem omgezet worden naar een betere natuurlijke glans.

Wanneer gecombineerd met een lagere temperatuur op het begin van het programma, zorgt het vocht ervoor dat deeg en voorgebakken gebak, zelfs vanuit de diepvries, perfect worden gebakken.

De lagere ventilatiestand is dan bijvoorbeeld weer ideaal voor delicate bakwaren, zoals bladerdeeg en profiteroles.

 • Uitgevoerd in 1x 220V
 • Directe vochtinjectie
 • Geen afvoer nodig
 • In Euronorm of Gastronorm mogelijk

Leventi me

Na meer dan 40 jaar onderzoek en ontwikkeling waarbij het gebruiksgemak voor de klant centraal staat is de Leventi me in 2013 geïntroduceerd. Sindsdien is de gehele professionele keuken en werkwijze compleet veranderd.

Ondernemers  zijn slimmer gaan werken, maar de apparatuur ook. Zo is een kwalitatieve oven als de Leventi me niet meer weg te denken in de keuken van tegenwoordig.

Van 4 rekken tot 20, van gastronorm naar euronorm en van droge lucht tot stomen, de Leventi me combisteamer heeft het allemaal.

Leventi me beschikt daarom over de meest innovatieve technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn, namelijk: SmartChef, CookTablet, BlueCycle en GreenLabel. Hiermee worden u de middelen aangereikt om nog meer toegevoegde waarde te creëren  in de kwaliteit, efficiëntie en rentabiliteit van uw bedrijf.

 

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Een echte alleskunner
 • Android touch bediening
 • Verschillende formaten (4 – 20 regalen)

Leventi me SLIM

De compacte combisteamer

De Leventi me SLiM combisteamer is de meest compacte oven in ons assortiment. Een volwaardige combisteamer en bake-off oven in één met volledige potentie en mogelijkheden. Doordat de oven zeer compact is, is deze ideaal voor gebruik in keukens waar de beschikbare ruimte beperkt is. De Leventi me SLiM ovens bieden tot maar liefst 45% ruimtebesparing in vergelijking met standaard modellen.

Door zijn formaat is de Leventi me SLiM oven op verschillende manieren en in diverse opstellingen te plaatsen. Zo is er voor elk concept en toepassing een gepaste opstelling.

 

 

 • Ruimtebesparing van 45%
 • Maximale flexibiliteit
 • Optimaal gebruiksgemak

Leventi-ovens zijn een product van Levens Cooking & Baking Systems B.V.. Al meer dan 30 jaar is Levens producent van hoge kwaliteit ovenapparatuur voor de professionele foodservice en food retailmarkten als horeca, catering, instituties, bakkerijen en supermarkten. Tegenwoordig is Levens met Leventi één van de marktleiders in de Benelux. Leventi ovens zijn ook te vinden in een dertigtal landen wereldwijd, waar ze worden gebruikt in de meest uiteenlopende concepten van voedselbereiding. Zo kunt u Leventi ovens aantreffen in een lunchroom in het centrum van Athene, een shopping mall in Sydney en op Heathrow Airport in Londen.

Meer weten over Leventi?

Wilt u meer weten over Droogers en de mogelijkheden van professionele horeca-apparatuur in uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over! Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen