Braden en koken
De Leventi Convector is een uitstekende keuze voor het braden, stoven en verwarmen van allerlei gerechten. Tevens heeft deze oven een grote keuze aan bereidingswijzen, vooral als je op zoek bent naar gelijkmatige resultaten keer op keer.
De laagste stand van de ventilatie is perfect voor het vermalsen van vlees op het eind van het kookprogramma. Het kan er ook voor zorgen dat in de eerste fases van het koken vochtige mengsels niet in de ovenkamer geblazen worden – ideaal dus voor flans, taarten en quiches.
De vochtigheidsinstelling op de Touch modellen is ideaal voor gevogelte en vis wanneer deze in het begin van het bakproces gebruikt wordt, in combinatie met de laagste ventilatie stand om de sappigheid te behouden.
Bakken
Consistentie is het belangrijkste wanneer het op bakken aankomt, en zelfs wanneer je start vanaf nul of met voorgebakken of bevroren deegwaren, de Convector zorgt telkens voor uniforme resultaten, zelfs wanneer deze helemaal vol ligt.
De Touch modellen zijn voorzien met 5 verschillende vochtinjectieniveau’s om vocht toe te voegen in de ovenkamer. Wanneer deze gebruikt worden aan het begin van het bakproces, zorgt dat ervoor dat bijvoorbeeld het deeg kan groeien zonder dat het breekt of scheurt. Vocht zorgt er ook voor dat de suikers in de bloem omgezet worden naar een betere natuurlijke glans.
Wanneer gecombineerd met een lagere temperatuur op het begin van het programma, zorgt het vocht ervoor dat deeg en voorgebakken gebak, zelfs vanuit de diepvries, perfect worden gebakken.
De lagere ventilatiestand is dan bijvoorbeeld weer ideaal voor delicate bakwaren, zoals bladerdeeg en profiteroles.