• Haal méér uit je keuken!
Baking Systems Leventi Levens Cooking &

Leventi

Leventi-ovens zijn een product van Levens Cooking & Baking Systems B.V., gevestigd in Gilze, Nederland. Al meer dan 30 jaar is Levens producent van hoge kwaliteit ovenapparatuur voor de professionele foodservice en food retailmarkten als horeca, catering, instituties, bakkerijen en supermarkten. Tegenwoordig is Levens met Leventi één van de marktleiders in de Benelux. Leventi ovens zijn ook te vinden in een dertigtal landen wereldwijd, waar ze worden gebruikt in de meest uiteenlopende concepten van voedselbereiding. Zo kunt u Leventi ovens aantreffen in een lunchroom in het centrum van Athene, een shopping mall in Sydney en op Heathrow Airport in Londen.

Leventi ovens

De Leventi Bakermat is een exponent van een door Levens bedacht marketingconcept om (klein)brood en aanverwante producten in het zicht van de klant af te bakken. De Leventi Combimat komt voort uit het idee om op slechts één vierkante meter, door het gecombineerde gebruik van hete lucht en drukloze stoom, nagenoeg alle kooktechnieken toe te kunnen passen. Beide ovens zijn al meer dan drie decennia de stevige pilaren onder het bedrijf Levens en toonaangevend in de voedselbereidingsmarkten.

Leventi horeca

Koks in hotels, restaurants en eetcafés kiezen al jaren voor Leventi ovens. Leventi ovens worden op diverse wijzen gebruikt bij de voedselbereiding en -uitgifte. Ze dragen bij aan de fl exibiliteit en effi ciëntie in de professionele keuken, of het nu gaat om de bereiding voor 1 of voor 1000 gasten. Ook lunchrooms, broodjeszaken en croissanterieën profi teren van de veelzijdigheid en kwaliteit van Leventi ovens, voor zowel de bereiding van hun brood- als andere specialiteiten.

Leventi catering

Bedrijfsrestaurants, onderwijs, instituties, transport en zorg zijn allemaal gebieden waarin Leventi ovens in kook- en serveersystemen worden ingepast en waarin ze een betrouwbaar en kostenbesparend middel zijn voor de bereiding van grote hoeveelheden voedsel. Recreatie en ontspanning zijn andere gebieden binnen de facilitaire horeca, waar op verschillende manieren gebruik gemaakt wordt van de onbeperkte mogelijkheden van de Leventi ovens, van voedselvoorbereiding tot en met voedseluitgifte.

Leventi Food to Go

Kiosken, benzinestations, sandwichformules en supermarkten zijn diverse voorbeelden van plaatsen waar Leventi ovens bijdragen aan de productiviteit en snelheid van handelen. Zowel bake-off als deli- en convenience-producten, waaronder snacks, pizza’s en spareribs, zijn allemaal snel en kwalitatief goed te bereiden in een Leventi oven. De ovens dragen in het food to go segment bij aan de versbeleving en de ‘look & feel’ van een concept, zeker als de bereiding plaatsvindt daar waar de klant dit kan zien en beleven.

Leventi retail

Voor bakkerijen, slagerijen en groentespeciaalzaken zijn de Leventi ovens uitermate geschikt om onder het oog van de klant vers-bereiding uit te stralen.

Ook supermarkten die voorzien zijn van versafdelingen profi teren van de veelzijdigheid en duurzaamheid van Leventi ovens. Bake-off, het braden van vlees en het koken van groenten zijn voorbeelden van de diversiteit van Leventi ovens en de toegevoegde waarde die een Leventi oven kan hebben voor de meest uiteenlopende winkelconcepten.

Leventi bakermat: het fenomeen bake-off

Bakkerswinkels, supermarkten, benzinestations, lunchrooms, croissanterieën, eetcafés, broodjeszaken en bedrijfsrestaurants, allemaal voorbeelden waar bake-off zijn toepassing heeft gevonden. Sinds de introductie van de eerste bake-off oven, enkele decennia geleden, is deze een onmisbaar bereiding- en marketinginstrument geworden voor de hedendaagse winkeliers, horeca-uitbaters en cateraars. De diverse concepten van bake-off met een Leventi oven dragen bij aan een succesvolle bedrijfsvoering, resulteren in additionele omzet en dragen bij aan het algehele versimago. Op een plaats van slechts 1m² kan een compleet verstheater aan de consument worden aangeboden. De technologie maakt het mogelijk om te allen tijde een assortiment aan te bieden dat aansluit op de wensen van de consument. Daarnaast komen er steeds meer bake-off producten op de markt die bij uitstek geschikt zijn voor afbakken in het zicht van de klant en op het moment dat er vraag is.

Welke voordelen levert bake-off met een Leventi Bakermat u?

  • Snel inspelen op een veranderende vraag en trends
  • Flexibel handelen in geval van een fluctuerende vraag; de gehele dag verse producten
  • Versbeleving; entertainment en actie in de winkel
  • Geur van vers gebakken brood stimuleert verkoop, ook die van andere producten
  • Minder afval, door voorraad in vriezers en koelingen
  • Bredere en efficiëntere inzetbaarheid personeel
  • Continue en stabiele kwaliteit, dag in dag uit en evt. op diverse locaties, mede dankzij vaste bakprogramma’s

Leventi heeft een uitgebreid bake-off ovenprogramma onder de naam Bakermat. Een Leventi Bakermat is er voor iedereen die professioneel (klein)brood, patisserie en andere bake-off producten bakt. Of het nu gaat om een ambachtelijke bakkerij of een moderne supermarkt.

Het uitgangspunt is steeds dezelfde: de techniek is een hulpmiddel en mag nooit een beperking zijn. Met de Leventi Bakermat is er ruime keus in maat- en uitvoeringen die de mogelijkheid geeft die oven te kiezen die het best bij uw werkwijze en/of winkel- dan wel keukengrootte past. Van een compacte Bakermat SLiM tot een grote Bakermat 15 met trolley-inrijsysteem.

Bedieningsgemak is altijd een streven geweest bij de ontwikkeling van Leventi ovens. De grenzen van gemak zijn bij de Bakermat ovens weer verder verlegd. De bediening van de Bakermat ovens is duidelijk en overzichtelijk en voorzien van handige functies en extra’s.

Ongeacht de toepassing, het uitgangspunt is steeds hetzelfde: de techniek is een hulpmiddel en mag nooit een beperking zijn. Zowel de innovatieve programmagestuurde Mastermind als de vertrouwde Digital handbediening bieden de mogelijkheid om met voorgeprogrammeerde bakprogramma’s te werken of de oven handmatig te bedienen. In beide gevallen wijst de oven u de weg.

Sinds jaar en dag bouwt Levens bake-off ovens voor het supermarkt- en bakkerskanaal. Bakkers zijn zeer kritisch ten aanzien van een egale bakaard van een oven. Als marktleider in Nederland mogen we concluderen dat onze gebruikers zeer tevreden zijn over de kwaliteit van het bakresultaat van een Leventi oven. De Bakermat brengt het gebruik van hete lucht en stoom, middels speciaal door Levens ontwikkelde software en meeten regelsystemen, in een perfecte balans. De optimale luchtcirculatie en vochtigheid zorgen voor het beste resultaat.

De huidige Bakermat ovens zijn het resultaat van jarenlange ervaring en ontwikkeling. Leventi ovens worden geproduceerd met de beste materialen en onderdelen, waardoor ook de Bakermat ovens genieten van een lange levensduur. Uitontwikkelde technieken zorgen ervoor dat de Bakermat ovens in verhouding een laag verbruik van elektriciteit en water hebben. De besturingscomputer regelt de afname van deze warmtebronnen volledig automatisch en zorgt ervoor dat er nooit teveel energie wordt gebruikt.

Tijdens de “Prikkel Je Zintuigen”-dagen in Gilze werd de revolutionaire nieuwe Leventi me combisteamer gepresenteerd door Levens.

Leventi me is het resultaat van meer dan 40 jaar onderzoek en ontwikkeling waarbij de eindgebruiker steeds centraal heeft gestaan. Zo is er zeer nauwkeurig onderzocht, hoe bereidingsprocessen te vereenvoudigen, rendement te verhogen en kosten te drukken.

Leventi me beschikt daarom over de meest innovatieve technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn, namelijk: SmartChef, CookTablet, BlueCycle en GreenLabel. Hiermee worden u de middelen aangereikt om nog meer toegevoegde waarde te creëren  in de kwaliteit, efficiëntie en rentabiliteit van uw bedrijf.

Meer weten over Leventi?

Wilt u meer weten over Droogers en de mogelijkheden van professionele horeca-apparatuur in uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over! Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen