• Haal méér uit je keuken!

Mr. Mofongo | Groningen

In de jaren ‘90 maakte Patrick Beijk als fotograaf van de onderwaterwereld, in Groningen beter bekend als horecaman en entrepreneur, een lange reis door de Caribbean. Als geboren en getogen Arubaan, onderwaterfotograaf en levensgenieter waren deze eilanden een vanzelfsprekende reisbestemming: ze bieden een ongekende diversiteit aan culturen, exotische gerechten en een sensationele onderwaterwereld. Op elke bestemming maakte hij tochten naar ongerepte en kleurrijke duikplekken. Tijdens een boottocht in de monding van St. Lucia raakte Beijk aan de praat met een opmerkelijke man. Deze charismatische persoonlijkheid, die zich voorstelde als Mr. Mofongo, bleek het leven te leiden waar je bloed sneller van gaat stromen. Beijk was geïntrigeerd en luisterde aandachtig naar zijn fantastische verhalen. Na de duik nodigde Mr. Mofongo Beijk uit om samen een borrel te drinken. Bij een klein strandtentje bestelden zij een pitcher Mojito die de heren tijdens de verhalen samen soldaat maakten… een legende was ontdekt! Patrick heeft samen met Droogers een waar arsenaal aan slimme keuken inrichting die zijn crew in staat stellen efficiënt en bijzonder te laten koken in de meest creatieve wijze! Droogers ging samen met Patrick opzoek naar diverse unieke methodes om de keuken net zo bijzonder te maken als de gehele onderneming.

 

Na een paar jaar aanpoten was Beijk toe aan een nieuwe uitdaging. Hij zocht Mr. Mofongo weer op voor inspiratie, die ondertussen in zijn thuisland Brazilië in de ban was geraakt van het stoken van rum en gin. Dit resulteerde begin 2013 in een enorme uitbreiding van het bestaande restaurant, met niet alleen een verdrievoudiging van het oppervlak, maar ook een aantal interessante toevoegingen. Op advies van Mofongo verdiepte Beijk zich in de ins & outs van het stookproces en startte Mofongo’s Distillery, de enige plek in Groningen waar ambachtelijk drank wordt gestookt. Ook kwam er een koffiebranderij, waar elke dag versgebrande koffie wordt gemaakt van speciaal geselecteerde en geïmporteerde koffiebonen. Daarnaast rustte hij het vernieuwde restaurant uit met een fantastische keuken, waar niet alleen het beste vlees op de indoor houtskoolgrill wordt bereid, maar waar ook de verse pasta dagelijks uit de pastamachine rolt. Zo kunt u bij Restaurant Mr. Mofongo genieten van een culinaire wereldreis, zowel tijdens de lunch, de borrel, als het diner.

Met de avonturen van Mr. Mofongo in het achterhoofd proberen wij zijn levensvisie eer aan te doen met exotische recepten, foto’s en bijzondere souvenirs. Wij zullen u vanzelfsprekend op de hoogte houden van hetgeen Mr. Mofongo allemaal meemaakt. Op onze website, Facebook en Twitter wordt dagelijks bijgehouden wat hij ons stuurt aan inspiratie voor Mofongo’s Proeverij, spannende specials of onze huisgestookte dranken…

Een greep uit de geleverde apparatuur bij Mr. Mofongo:

 • Leventi SLiM
 • Leventi Steamer
 • Rhima OPTIMA 500 HR PLUS
 • Kiremko Bakwand
 • Rhima Optima 500 Vaatwasser
 • Rhima PRM6 Voorwasser
 • Rhima WD6 Vaatwasser
 • Rhima WD4 Glazenspoelmachine
 • Josper bj 2016
 • Adieu Bakplaat
 • Hoshizaki Ijsblokjesmachine
Direct naar
Direct contact met de expert
0512 36 19 62 Contactformulier
Benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen met Droogers?
Bel ons op 0512 - 36 19 62 of mail en vraag naar de mogelijkheden.
Contact opnemen