Rhima DR53E Plus Voorlader

6.150,00 excl. btw

7.441,50

De Rhima bedrijfsvaatwasmachine DR 53E PLUS is specifiek ontworpen om grote pannnenkoekenborden, pizzaborden, gastronorm dienbladen, bake-off plateau’s 400 x 600 mm en keukenmaterialen e.d. af te wassen. Deze voorlader heeft de waskracht en de binnenruimte van een zware doorschuifvaatwasser.

Merk: RHIMA
Artikelnummer: DR53E Plus
Beschikbaarheid: Op Aanvraag
Levertijd: Op Aanvraag
Garantie: 12 maanden
 • 0,00 €

Beschrijving

Vaatwasmachine – RHIMA DR53E Plus

De RHIMA DR53E Plus is specifiek ontworpen om grote pannnenkoekenborden, pizzaborden, gastronorm dienbladen, bake-off plateau’s 400 x 600 mm en keukenmaterialen e.d. af te wassen. Deze voorlader heeft de waskracht en de binnenruimte van een zware doorschuifvaatwasser.

De RHIMA DR53E Plus is geschikt voor horecabedrijven zoals eetcafe’s, bistro’s, pannenkoeken- en pizzarestaurants, cafetaria’s, catering bedrijven, bedrijfsrestaurants, schoolkantines, afdelingskeukens van instellingen en voor alle andere keukens waar de afwas voor tot circa 80 maaltijden per dag moet worden verwerkt, inclusief alle keukenmaterialen.

De RHIMA DR53E Plus is bijzonder geschikt om te plaatsen in die keukens waar de ruimte ontbreekt om een doorschuifmachine op te stellen.

Bijzondere eigenschappen van RHIMA DR53E Plus

 • Compact en veelzijdig
 • Extra grote wasruimte
 • Electronische besturing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Nieuw: energiebesparende boiler
 • Betrouwbaar, duurzaam en hygiënisch
 • Dubbelwandig en geïsoleerd
 • Ingebouwde wasmiddeldoseerunit voor vloeibaar reinigingsmiddel
 • Leverbaar met ingebouwde waterontharder en/of afvoerpomp

Compact en veelzijdig

De DR 53E PLUS is een hoge voorlader die op veel plaatsen te installeren is. De werkhoogte is zodanig dat niet gebukt hoeft te worden om de machine te beladen, waardoor er op een ergonomische manier met de machine gewerkt kan worden.

Extra grote wasruimte

De doorvoerhoogte bedraagt maar liefst 450 mm en is daardoor geschikt voor grote materialen als roosters van afzuiging, RVS emmers en grote pannen. Bovendien is de wasruimte extra diep en is naast gastronorm dienbladen en GN-containers, zelfs geschikt voor bake-off plateau’s en Euronorm kratten van 600 mm diep. De krachtige 1200 watt waspomp zorgt ervoor dat ook de zwaar vervuilde keukenmaterialen schitterend schoon gewassen worden.

Electronische besturing

Door de electronische besturing heeft de DR 53E vier wasprogramma’s. Het is prettig een eigen programma te kunnen kiezen voor bijvoorbeeld glazen, voor vaatwerk, voor keukenmaterialen en een extra lang programma voor b.v. roosters van de afzuiging. Aangepast wasprogramma’s zijn dan mogelijk. De vier wasprogramma’s zijn qua tijd instelbaar volgens uw eigen voorkeur. Tevens is er een zelfreinigingsprogramma voor het interieur van de machine aan het einde van de werkdag.

Eenvoudige bediening

Deze electronisch bestuurde machine werkt eenvoudig d.m.v. tiptoetsen. Met één toets kiest u het gewenste programma èn start u dit programma. De rest gaat volautomatisch. Het bedieningspaneel toont het gekozen programma, de resttijd en de temperaturen van het waswater en van het naspoelwater. Altijd boven 82°C, conform H.A.C.C.P. Zodoende heeft u tijdens het gehele wasprogramma controle over de juiste werking. De onovertroffen dynamiek van draaiende was- en naspoelarmen voorkomt het nadruppelen van waswater tijdens het naspoelproces. Met als resultaat een fantastisch zuivere vaat.

NIEUW: Energiebesparende boiler

Als de machine niet constant wordt gebruikt, is het niet nodig dat de geïsoleerde boiler het naspoelwater constant op 85°C houdt. Over de hele dag gezien, staan de meeste machines langer standby dan dat ze effectief werken. Gedurende deze tijd schakelt de boiler terug naar een lagere standby-temperatuur, waardoor minder energie gevraagd wordt om de boiler op temperatuur te houden.

Betrouwbaar, duurzaam en hygiënisch

De Rhima DR 53E PLUS is een echte professionele vaatwasmachine geheel vervaardigd uit AISI 304-18/10 chroomnikkel roestvrijstaal. Elke wasbeurt voldoet aan de H.A.C.C.P. eisen omdat de machine uitgerust is met een chronotherme besturing: hierdoor wordt gegarandeerd dat onder alle omstandigheden de temperatuur van het naspoelwater minimaal 85°C bedraagt. Elke wasbeurt heeft dus een optisch- èn hygiënisch zuiver eindresultaat.

Dubbelwandig en geïsoleerd

De DR 53E PLUS is geheel dubbelwandig en geïsoleerd uitgevoerd. Hierdoor straalt de machine weinig warmte uit (energie zuinig) en is bijzonder geruisarm. Doordat de korfgeleiders zijn diepgetrokken in de zijwand en de wastank afgeronde hoeken heeft, is de binnenzijde eenvoudig schoon te maken.

Externe wasmiddeldoseerunit voor vloeibaar reinigingsmiddel

Een externe, optionele wasmiddeldoseerunit werkt met vloeibaar reinigingsmiddel in plaats van met poedervormig reinigingsmiddel. De wasmiddeldoseerunit zorgt ervoor dat de exacte benodigde hoeveelheid vloeibaar reinigingsmiddel bij elke wasbeurt aan het waswater wordt toegevoegd. Hierdoor wordt voorkomen dat er te veel of juist te weinig reinigingsmiddel wordt gebruikt, met alle gevolgen van dien. Zo zal te weinig reinigingsmiddel een slecht resultaat geven. Overmatig reinigingsmiddel brengt daarentegen onnodig hoge kosten met zich mee. Door de wasmidddeldoseerunit komt de afwasmedewerker bovendien niet meer in contact met het reinigingsmiddel en de hierin aanwezige chemicaliën. Ook is vloeibare zeep prijstechnisch gezien voordeliger dan poedervormig reinigingsmiddel.

Leverbaar met ingebouwde waterontharder en/of afvoerpomp

Optioneel is de vaatwasmachine leverbaar met een ingebouwde waterontharder. Indien de machine wordt aangesloten op hard water (›5° dH), adviseren wij gebruik te maken van de ingebouwde waterontharder. Voor die plaatsen waar de waterafvoer gelijk of hoger zit als de bodem van de wastank is een model met ingebouwde afvoerpomp leverbaar.

 

Extra informatie

Gewicht 80 kg
mpn

43356519

Bijbehorende accessoires

Specificaties

KENMERKEN

 • Uitvoering voorlader vaatwasmachine
 • Ingebouwde waterontharder optioneel
 • Ingebouwde naspoelmiddeldoseerapparaat optioneel
 • Ingebouwde afvoerpomp optioneel
 • Aantal wasprogramma’s 4
 • Gewicht 95 kg

AFMETINGEN

 • Breedte 600 mm
 • Diepte 700 mm
 • Hoogte 1380 mm
 • Maximale vulhoogte 450 mm

MATERIALEN

 • Materiaal RVS

CAPACITEIT

 • Korvenmaat 500×500 mm
 • Tankinhoud 25 liter

AANSLUITING

 • Aansluitspanning 400 V
 • Aansluitwaarde 7,2 kW