Rhima PRM-7 Voorwasmachine

0,00 excl. btw

0,00

De RHIMA voorwasmachine PRM-7 GREEN is een machine die de functie van een voorspoeldouche overneemt. De machine is ontworpen voor intensief en veeleisend gebruik in horeca- en instellingskeukens. Het ontwerp voldoet volledig aan de hoge normen voor hygiëne, intensief gebruik, aangename en moeiteloze werkomstandigheden, reinigen en onderhoud. Door gebruikmaking van het afvoerwater van de doorschuifmachine opereert een PRM GREEN uiterst kostenefficiënt.

Merk: RHIMA
Artikelnummer: PRM-7
Beschikbaarheid: Op Aanvraag
Levertijd: Op Aanvraag
Garantie: 12 maanden

Beschrijving

RHIMA PRM-7 Voorwasmachine

De RHIMA PRM-7 is een machine die de functie van een voorspoeldouche overneemt. De machine is ontworpen voor intensief en veeleisend gebruik in horeca- en instellingskeukens. Het ontwerp voldoet volledig aan de hoge normen voor hygiëne, intensief gebruik, aangename en moeiteloze werkomstandigheden, reinigen en onderhoud. Door gebruikmaking van het afvoerwater van de doorschuifmachine opereert een PRM GREEN uiterst kostenefficiënt.

In een traditionele opstelling maken we gebruik van een aanvoertafel met spoelbak en voorspoeldouche, een doorschuifvaatwasmachine en een afvoertafel. De vaat wordt met de voorspoeldouche voorgespoeld, waarbij veel water wordt verbruikt. Dit is vers warm water dat direct naar de afvoer gaat. Veldstudies hebben aangetoond dat het gemiddeld om 4 tot 6 liter per korf gaat. Dat is zonde.

Bovendien heeft het water van de voorspoel­douche vaak niet de juiste temperatuur en worden met name de holle vaatstukken slecht voorgespoeld. Dit betekent dat het water van de doorschuifmachine al snel vervuild kan raken en het wasmiddelverbruik toeneemt, waardoor de kosten stijgen en het milieu extra belast wordt. De RHIMA PRM-7 GREEN lost in combinatie met respectievelijk een RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN en WD-7 GREEN deze zorgen op! Handmatig voordouchen met een voorspoeldouche is niet meer nodig en uw vaatwasresultaat is prachtig.

In de RHIMA voorspoelmachine PRM GREEN wordt het afvoerwater van de doorschuifmachine opgevangen en hergebruikt. In de PRM wordt géén wasmiddel gedoseerd. Met het warme water met actief wasmiddel wordt de – niet voorgespoelde – vaat voorgewassen in een programma van 30 seconden: zowel van onder als van boven. Vanuit de PRM GREEN, optioneel verkrijgbaar met automatische kap en autostart, schuift u de korf in de RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN of WD-7 GREEN. Deze machine is nu in kortere tijd in staat een schitterend wasresultaat te realiseren. Volgens de DIN 10512b dient de wascontacttijd 90 seconden te bedragen. De RHIMA PRM GREEN verlengt deze wascontacttijd, waardoor de wastijd van de doorschuifmachine verkort kan worden. Hierdoor neemt de capaciteit van uw installatie toe.

Tevens blijft het water van de doorschuifmachine langer schoon, omdat holle serviesstukken als soepkommen ook aan de onderzijde worden voorgewassen. Hierdoor blijft het eindresultaat langer optimaal. Voor licht vervuilde vaat kan de voorwasmachine overgeslagen worden. Dit om flexibiliteit en veelzijdigheid te bevorderen.

De PRM GREEN beschikt over diepe, hoogwaardige roestvrijstalen filters. Bovendien is de RHIMA PRM-7 GREEN eenvoudig te reinigen en uiterst gebruiksvriendelijk.

Bij gebruik van een PRM Green in combinatie met een WD GREEN doorschuifmachine is het mogelijk te kiezen voor een High Capacity uitvoering met een 15 kW boiler element.

Natuurlijk vereist een RHIMA PRM-7 GREEN een investering. Een terugverdientijd van minder dan twee jaar is echter zeer realistisch. Uw besparingen op water, wasmiddel, electra en arbeidskosten zijn zo hoog, dat uw inverstering in een RHIMA PRM GREEN voorwasmachine zeer rationeel is.

LET OP: de RHIMA PRM GREEN is niet mogelijk in combinatie met een warmtewisselaar, omdat beide gebruik maken van het warme afvoerwater.

Optionele accessoires

 • Automatische kap met autostart

Let op! Een afvoerpomp in combinatie met een PRM is niet mogelijk.

 

*De prijs van de aansluitkosten zijn gebaseerd op installatie binnen 1 dag (8 uur). Indien de installatie langer duurt worden de extra uren apart in rekening gebracht

Extra informatie

Gewicht 150 kg
mpn

33356598

Bijbehorende accessoires

Specificaties

KENMERKEN

 • Uitvoering voorwasmachine
 • Ingebouwde waterontharder
 • Ingebouwde naspoelmiddeldoseerapparaat
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Aantal wasprogramma’s 1
 • Gewicht 105 kg

AFMETINGEN

 • Breedte 660 mm
 • Diepte 657 mm
 • Hoogte 2080 mm

MATERIALEN

 • Materiaal RVS

CAPACITEIT

 • Korven per uur 60
 • Tankinhoud 45 liter

AANSLUITING

 • Aansluitspanning 400 V
 • Aansluitwaarde 0,9 kW