Yakiniku XLarge Kamado Grill Barbecue – 22 inch

0,00 excl. btw

0,00

De XLarge Yakiniku 22″ incl. toegang voor woodchipper, rooster (56 cm) en vuurschaal

  • De Yakiniku is een kamado grill gemaakt van extra dik keramiek van de hoogste kwaliteit in combinatie met het zeer sterke mineraal cordieriet.
  • Al het gebruikte RVS is van het type 304.
  • De schoorsteen is gemaakt van 304 RVS.
  • De schoorsteen is standaard voorzien van een regenhoedje en vaatwasbestendig.
  • De asschaal loopt breed uit, dit voor meer as volume.
  • Afdichting is gemaakt van fiberglass voor een duurzame afdichting.
  • De zuurstofaanvoer is onderverdeeld in maateenheden.
  • Voorzien van woodchipper, luchtdicht en dubbel geïsoleerd, hierdoor kan met meer smaak toevoegen tijdens de bereiding.
  • De vuurschaal bestaat uit meerdere delen en standaard kolen scheider.
  • Geschikt voor 8 tot 12 personen
Merk: Yakiniku
Artikelnummer: DRYA220001
Beschikbaarheid: Op Aanvraag
Levertijd: Op Aanvraag
Garantie: 12 maanden

Uitverkocht

Artikelnummer: 220001 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

De XLarge Yakiniku 22″ incl. toegang voor woodchipper, rooster (56 cm) en vuurschaal

  • De Yakiniku is een kamado grill gemaakt van extra dik keramiek van de hoogste kwaliteit in combinatie met het zeer sterke mineraal cordieriet.
  • Al het gebruikte RVS is van het type 304.
  • De schoorsteen is gemaakt van 304 RVS.
  • De schoorsteen is standaard voorzien van een regenhoedje en vaatwasbestendig.
  • De asschaal loopt breed uit, dit voor meer as volume.
  • Afdichting is gemaakt van fiberglass voor een duurzame afdichting.
  • De zuurstofaanvoer is onderverdeeld in maateenheden.
  • Voorzien van woodchipper, luchtdicht en dubbel geïsoleerd, hierdoor kan met meer smaak toevoegen tijdens de bereiding.
  • De vuurschaal bestaat uit meerdere delen en standaard kolen scheider.
  • Geschikt voor 8 tot 12 personen

Standaard geleverd met RVS grill rooster, kolenmand en vuurschalen kolenmand met kolen scheider.

Beschikbare accessoires:

  • 22″ Yakiniku onderstel en zijtafels
  • 22″ Yakiniku Extra verhoogd rooster
  • 22″ Yakiniku RVS grill verhoger
  • 22″ Yakiniku Hitteschild, heat deflector**
  • 22″ Yakiniku Pizza steen 37 cm doorsnede***
  • 22″ Yakiniku Gietijzer rooster geruit
  • 22″ Yakiniku Teppanyaki plaat
  • 22″ Yakiniku Beschermhoes zwart
  • 22″ 19″ 16″ Yakiniku Askrabber
  • Yakiniku Woodchipper
  • 22″ Yakiniku Fire ring
  • 22″ Yakiniku Fire box
  • 22″ Yakiniku RVS Grill rooster
  • 22″ Yakiniku Kolen rooster
** Heat Deflector enkel te gebruiken icm. Grillverhoger
*** Pizzasteen enkel te gebruiken icm. Grill verhoger en Heat Deflector

Yakiniku versus de rest

  • De Yakiniku is een kamado grill gemaakt van extra dik keramiek van de hoogste kwaliteit in combinatie met het zeer sterke mineraal cordieriet. Bij de 19 inch is er zelfs gebruik gemaakt van 33 mm dik keramiek. De Yakiniku is daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden en temperatuur schommelingen.
    Zelfs in de winter staat deze kamado grill voor je klaar.
  • Al het roestvrijstaal dat gebruikt is voor de Yakiniku is van het type 304.
    Dit staal is de beste keuze als het gaat om hittebestendigheid. Kortom, deze kamado is als geen ander bestand tegen alle weersomstandigheden.
  • De schoorsteen van de Yakiniku is eveneens gemaakt van 304 roestvrijstaal en roest, in tegenstelling tot de vaak voorkomende gietijzeren variant, helemaal niet.
  • De asschaal van de Yakiniku loopt breed uit, zodat hij meer as kwijt kan dan de gemiddelde kamado grill.
  • De meegeleverde viltrand is gemaakt van onbrandbaar materiaal zodat de afsluiting van de Yakiniku optimaal is.
  • De zuurstofaanvoer van de Yakiniku is onderverdeeld in maateenheden. Op die manier stel je elke keer weer dezelfde luchttoevoer in. En hij is voorzien van een roostertje tegen het verliezen van houtskool.
  • De Woodchipper is luchtdicht en dubbel geïsoleerd zodat jij deze kamado kunt bedienen, zonder je vingers te verbranden. Door middel van een bajonetsluiting is de Woodchipper gemakkelijk te openen en te sluiten zonder dat de keramiek beschadigt.

Techniek

We geven je graag nog wat extra tips:

  1. Zorg voor goed grof houtskool. Hierdoor kan de zuurstof beter circuleren.
  2. Steek 2 of 3 natuurlijke aanmaakblokjes aan (dus niet die witte) en zet de schuif beneden helemaal open. Laat het deksel 10 minuten open staan en sluit deze na die tijd. Zet de bovenste schuif nog 10 minuten open en daarna is de Yakiniku al klaar voor gebruik.
  3. Door te spelen met de grootte van de openingen van de ventilatieroosters, bepaal je de temperatuur. Het onderste ventilatierooster hoeft maar 2 of 3 centimeter open te staan in combinatie met een kleine opening op het deksel om te gaan voor langzame bereidingen. Wil je een wat hogere temperatuur, zet dan het ventilatierooster op de/het? deksel wat verder open. Zeker in combinatie met de heat-reflector heb je alle controle over je bereiding en zal het niet meteen te hard bakken en kleuren.
  4. Geef je bereiding extra rooksmaak mee door via de woodchipper houtsnippers toe te voegen.
  5. Brood of taart bakken? Ook dat kan. Zet daarvoor de onderste schuif wat verder open.
  6. Je kunt de temperatuur in de Yakiniku aflezen op de thermometer in het deksel.
  7. Ben je klaar met je bereiding? Sluit dan beide ventilatie-roosters. De Yakiniku dooft dan zeer snel, waardoor je de volgende dag de kooltjes veelal weer kunt
    gebruiken.

Algemeen over Yakiniku

De glimmend zwarte Yakiniku mag je absoluut geen gewone barbecue noemen. Nee, dit is een alleskunner die je een kamado dient te noemen. Een kamado is een keramische barbecue die door de unieke vorm, het dikke keramiek en ventilatieroosters aan de boven- en onderkant de lucht perfect laat circuleren en waardoor het zoveel meer is dan een gewone barbecue.
Niet geheel onlogisch als je weet dat er duizenden jaren van ontwikkeling en perfectionering in is gaan zitten voordat de kamado onstond zoals we die nu kennen. Met je Yakiniku, wat in het Japans gegrild vlees betekent, heb je niet een barbecue in de tuin staan die alleen op zonnige avonden gebruikt zal gaan worden. Nee, je beschikt nu over een hulpmiddel dat je het hele jaar zult willen gebruiken en zelfs in de winter zorgt voor de meest aansprekende gerechten en bereidingen. Het is namelijk niet alleen geschikt om eventjes een sateetje om en om te grillen! Binnen een mum van tijd is deze op temperatuur en door de ventilatieroosters ook perfect op temperatuur te houden. Daarna is het aan jou of je op lage temperatuur gaat roken, er een perfect krokante pizza op bereid of toch liever die prachtige steak wilt grillen en nog wat extra rook mee wilt geven. Besef wel goed dat je aan het begin staat van een nieuwe hobby en je gewone fornuis steeds minder gebruikt zal gaan worden!

Extra informatie

Gewicht 80 kg
Afmetingen 55 × 55 × 60 cm
mpn

94562573

Bijbehorende accessoires

Specificaties

De XLarge Yakiniku 22″ incl. toegang voor woodchipper, rooster (56 cm) en vuurschaal

  • De Yakiniku is een kamado grill gemaakt van extra dik keramiek van de hoogste kwaliteit in combinatie met het zeer sterke mineraal cordieriet.
  • Al het gebruikte RVS is van het type 304.
  • De schoorsteen is gemaakt van 304 RVS.
  • De schoorsteen is standaard voorzien van een regenhoedje en vaatwasbestendig.
  • De asschaal loopt breed uit, dit voor meer as volume.
  • Afdichting is gemaakt van fiberglass voor een duurzame afdichting.
  • De zuurstofaanvoer is onderverdeeld in maateenheden.
  • Voorzien van woodchipper, luchtdicht en dubbel geïsoleerd, hierdoor kan met meer smaak toevoegen tijdens de bereiding.
  • De vuurschaal bestaat uit meerdere delen en standaard kolen scheider.
  • Geschikt voor 8 tot 12 personen